1. ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ
 2. Настоящият документ съдържа Общи условия, съгласно които ТЪРГОВЕЦЪТ продава стоки на ПОТРЕБИТЕЛИТЕ чрез електронния магазин. С натискане на бутона „поръчай“ или „поръчай бързо“, ПОТРЕБИТЕЛЯТ се съгласява, приема и се задължава да спазва настоящите Общи условия.2. Идентифициране на ПОТРЕБИТЕЛЯ с цел възпроизвеждане на изявлението му, както за приемане на Общите условия, така и за направената поръчка, се извършва чрез съхранените в лог – файлове на сървъра съхранение на IP адреса на ПОТРЕБИТЕЛЯ, както и всяка друга информация, която може да се използва за тази цел.

  3. Стоките, които се намират в електронния магазин не представляват правно обвързваща оферта, а са демонстративен онлайн каталог, описващ стоките, които предлага  ТЪРГОВЕЦЪТ.

  4. След кликане на бутона „купи“, ПОТРЕБИТЕЛЯТ се съгласява да закупи стоките, намиращи се в поръчката. Това действие има правно обвързваща сила. ПОТРЕБИТЕЛЯТ получава потвърждение на поръчката и с получаване на това потвърждение се счита, че договорът е сключен.

  5. ТЪРГОВЕЦЪТ има правото да откаже доставка на потвърдена поръчка в случай, че стоката не е достъпна. При липса на складова наличност от заявената стока, в рамките на работната седмица ТЪРГОВЕЦЪТ уведомява ПОТРЕБИТЕЛЯ за изчерпването ѝ чрез изпращане на съобщение до посочения от ПОТРЕБИТЕЛЯ имейл адрес или телефонен номер. В случай, че е направен превод по сметката на ТЪРГОВЕЦА, ПОТРЕБИТЕЛЯТ  ще може да избере между възстановяване на сумата или   заменяне на неналичната стока с налична такава.

  6. Договорният език е български. Плащанията се извършват в български левове с начислено  ДДС.

 3. Търговецът има право по всяко време да променя начина на достъп до информацията, предоставена на електронния ѝ магазин.

 

 1. ПОРЪЧКА НА СТОКИ
 2. За да се направи поръчка, ПОТРЕБИТЕЛЯТ трябва да посочи:
 • валиден имейл;
 • коректен и пълен адрес за доставка;
 • коректни данни за контакт– две имена, телефон.
 1. Поръчки, в които данните на ПОТРЕБИТЕЛЯ са непълни или некоректни, не се изпълняват от ТЪРГОВЕЦА.
  3. При направена поръчка, ПОТРЕБИТЕЛЯТ получава имейл за успешно приета поръчка. В потвърждението се посочва номерът на поръчката, датата на създаването ѝ, избраният метод на доставка, начинът на плащане и инструкции за извършване на плащането в случайте, в който са необходими.
  4. При възникнал проблем, възпрепятстващ изпълнението на поръчката, ПОТРЕБИТЕЛЯТ ще бъдете уведомен на посочения от него имейл или телефон за контакт.
 2. Поръчки в електронния магазин се приемат 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата чрез формата за поръчки или на посочения имейл адрес за целта.
  6. Обслужването на клиенти се извършва от понеделник до петък, от 9 до 17часа, с изключение на официалните почивни дни.
  7. Поръчки, направени до 15 ч., се обработват и изпращат на същия ден. Поръчки, направени след 15 ч., се обработват и изпращат на следващия ден.
 3. Клиентските отстъпки не са валидни за продукти в промоция или с намалена цена.
 1. ДОСТАВКА
 2. Цената на доставката е индивидуална за всяко населено място и се определя по тарифите на куриера.
 3. Всички пратки се изпращат с куриерска фирма Еконт, като може да бъде до жилищен адрес, фирмен адрес или до избран офис на куриерската фирма.
 4. При получаване на пратки от Търговецът не се предлага опция за отварянето ѝ преди заплащане. Ако след това имате проблем със закупената стока, пишете ни чрез формата за контакт.
 5. Доставка се извършва само след като получите имейл за успешно приета поръчка.
 6. Срокът на доставката до 3 работни дни (от момента на потвърждаване на поръчката).  Възможни са забавяния при извънредни ситуации, празнични дни и при доставки за населени места в които няма офис на куриерската фирма.
 7. Доставки не се извършват в неделя и официални празници.
 8. В случай че  ПОТРЕБИТЕЛЯТ не осигури достъп и условия за предаване на стоката на посочения адрес за доставка, Търговецът се освобождава от задължението да изпълни заявената поръчка.

 

 

 

 

 1.  ПЛАЩАНЕ
 2. Заплащането на стоките се извършва чрез наложен платеж: плащането се осъществява при получаване на поръчката от куриер.
 3. РЕКЛАМАЦИЯ И ЗАМЯНА
 4. Стока, закупена от ТЪРГОВЕЦА, подлежи на връщане или замяна в 14-дневен срок от получаването ѝ, без да е необходимо посочване на причина за това от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ. Суми по поръчки, при които този срок е изтекъл, не се възстановяват.
 5. На връщане подлежат стоки, които не са преминали никаква обработка /пране, гладене, рязане/, не са придобили странични миризми, и чиято цялост не е нарушена, включително етикета и оригиналната опаковка.
 6. ПОТРЕБИТЕЛЯТ трябва да изпълни следните условия, за да може  ТЪРГОВЕЦЪТ да пристъпи към процедура за замяна на стоката или възстановяване на нейната стойнст:
 • да уведоми ТЪРГОВЕЦА през формата за контакт на сайта със заглавие „Подмяна на поръчка…..“/ “Възстановяване на сума”, като посочи номера на поръчката и на кой артикул желае да направи замяна/възстановяване на стойността;
 • да изчака потвърждение от  ТЪРГОВЕЦА, че замяната/ възстановяването на стойността може да се извърши безпрепятствено;
 • чрез лицензирана куриерска фирма да върне стоката на ТЪРГОВЕЦА на посочения в раздел “Контакти” адрес, придружена от фактурата (получена заедно с поръчката)
 1. След като стоката пристигне в офиса на  ТЪРГОВЕЦА и той се увери в оригиналния ѝ вид, опаковка и качество, се пристъпва към процедура на замяна на продукта или възстановяване на стойността му по банков път в срок от 7 работни дни.
 2. Пратката с върната стока, която има нарушен търговски вид или поради неподходяща опаковка се е повредила по време на транспорта, ще бъде върната на ПОТРЕБИТЕЛЯ за негова сметка. В случай че ПОТРЕБИТЕЛЯТ откаже приемането на пратката, ТЪРГОВЕЦЪТ не се задължава да я изпрати повторно. Пратката с върната стока, която има нарушен търговски вид или поради неподходяща опаковка се е повредила по време на транспорта, се съхраняват от ТЪРГОВЕЦА в срок от 90 календарни дни. В този срок ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да поиска върнатата стока, единствено ако заплати и организира транспортирането ѝ.
 3. Разходите по куриерските услуги във всички посоки са за сметка на ПОТРЕБИТЕЛЯ и не се възстановяват. Изключение правят случаите на фабричендефектпри които ТЪРГОВЕЦЪТ поема изцяло транспортните разходи за замянана дефектната стоката със същия модел и размер при условие, че същият е наличен.
 4. В случай че ПОТРЕБИТЕЛЯТ  се е възползвал от услугата „безплатна доставка“ и впоследствие връща направената от него поръчка /или част от нея/, ТЪРГОВЕЦЪТ възстановява стойността на върнатата стока, приспадайки направените разходи за извършване на услугата „безплатна доставка“.
 5. В случай че ПОТРЕБИТЕЛЯТ връща направената от него поръчка /или част от нея/ с пратка, чиито транспортни разходи за сметка на ТЪРГОВЕЦА, то същият има право да приеме пратката и да приспадне стойността на транспортните разходи, които е заплатил, от общата стойност, която трябва да възстанови към ПОТРЕБИТЕЛЯ.
 6. Пратки, изпратени с начин на плащане „наложен платеж“ или с транспортни разходи за сметка на ТЪРГОВЕЦА не се приемат от ТЪРГОВЕЦА .
 7. ТЪРГОВЕЦЪТ не се ангажира с взимането на пратки от клон на „Български пощи“ЕАД или офис на куриерска фирма.
 8. Възстановява се само стойността на стоката, без разходите по доставка.
 9. В случай че стойността на новата избрана стока за замяна на старата, надвишава заплатената сума от ПОТРЕБИТЕЛЯ, същият доплаща разликата на ТЪРГОВЕЦА. Ако новият избран артикул е с по-ниска стойност, ТЪРГОВЕЦЪТ връща разликата на ПОТРЕБИТЕЛЯ по банков път. Изпращането на новия артикул става само след като ТЪРГОВЕЦЪТ получи стария.
 10. ТЪРГОВЕЦЪТ си запазва правото да не приема обратно продукти, които поради своето естество не могат да бъдат върнати или подлежат на бързо разваляне, или има опасност от влошаване на качествените им характеристики, като подаръчни кутии, бельо, чорапогащи, бански костюми, бижута, часовници, очила, кожени продукти, чанти, портфейли и други аксесоари.